LILLYDOO

Hey! Moet je eens kijken!

LillyDoo – What babies really cry for

Hee lieve lezers,

Dit is het dan, mijn review over mijn eerste samenwerking. Mijn eerste samenwerking met LillyDoo. Wat ben ik blij dat ik heb mogen samenwerken met hen. Het zijn super luiers en ik ben echt bereid om eerlijk te zijn.

Niet omdat ik vind dat dat per se moet, maar vooral omdat ik vind dat het belangrijk is. Luiers zijn nou eenmaal belangrijk en nodig bij baby’s en daarbij horen natuurlijk ook goede billendoekjes. De luiers zijn pas sinds kort in Nederland verkrijgbaar, daarom zijn ze nog niet zo populair zoals alle andere luiers.

Toen ik de luiers in ontvangst nam, viel mij de doos natuurlijk als eerste op, haha! Het is een fijne doos, ze hebben zelfs gedacht aan het open maken van de doos. Er zit een speciaal open maak “rits” in de doos. Hierdoor kun je de doos eenvoudig open maken, zonder scharen, messen of ander gedoe. Je scheurt de deus open en alles zit er in. Ik vergelijk de LillyDoo met de (welbekende) Pampers.

Zelfs het design binnen in de doos is goed over na gedacht. Als je hem opent is het erg fris en ruikt het ook niet meteen naar plastic of een echte pampergeur, hij ruikt neutraal. Als je alles uit de doos hebt gehaald, staat eronder in de doos: Vielen Dank!

O ja, even voor de duidelijkheid, LillyDoo is een bedrijf vanuit Duitsland. Vandaar “Vielen Dank!” haha.

In de doos vind je ook een papiertje. Dit papiertje is een retourformulier. Dit vind ik echt supertof! Want stel je bestelt meteen veel luiers, laten we zeggen 5 pakken maat 4. Maar je komt erachter, zodra je de bestelling binnen hebt, dat de luiermaat van je kleintje groter moet, wat dan? Hier kun je aangeven waarom je X-aantal luiers wil retourneren. Je vult je naam in je bestelnummer, je klanten nummer en als volgt geef je aan waarom je wil omruilen of retourneren. Ja dames en heren, je kunt ook omruilen voor iets anders. Het retourneren kennen we allemaal wel. Je hebt maat A gekocht, maar uiteindelijk past maat B beter. Maar om maat B te krijgen, moet je eerst maat A retourneren, dan krijg je geld terug en dan moet je maat B kopen… Uiteindelijk werkt het hetzelfde, maar nu laat je meteen weten dat je wil ruilen. Ik vind dit echt supertof!

3 pakken luiers en 3 pakken doekjes

LillyDoo wordt steeds bekender
Je ziet het tegenwoordig op veel socialmediakanalen of je hoort er wel over van iemand die zo’n testpakket heeft geprobeerd. Je komt het tegen op Instagram en je komt het veel tegen op Facebook en ik geef hen groot gelijk. Want waar zitten de klanten nou? En hoe reageren wij op een advertentie die testpakketten aanbieden waarvan je alleen de verzendkosten hoeft te betalen? En ook al ben jij diegene die het niet gedaan heeft, die niet zo’n testpakket “gekocht” heeft, je hebt wel getwijfeld… Toch?

De oprichters
LillyDoo heeft 2 oprichters, Sven Bauer en Gerald Kullack. Zij hebben zich voorgenomen om de markt voor babyproducten volledig op z’n kop te zetten. Zij hebben samen met een expert goed nagedacht over de ontwikkeling van verzorgingsproducten die ook voldoen aan de eisen van de ouder(s) van nu! Dat hebben ze uitstekend gedaan. Dit is niet alleen te zien, maar ook te voelen. Ze hebben namelijk een superfijne en goede pasvorm. Zodra ik de luier bij Benjamin aan doe, zit hij vrij direct goed. Tuurlijk controleer ik het altijd bij de randjes, want een ongelukje zit in een klein hoekje :-P. Ook hebben deze luiers super goede absorptievermogen, hierdoor houden ze de babybilletjes droog en zorgt het ervoor dat ze niet gaan lekken. Tuurlijk is het nog steeds zo dat je op tijd je kindje moet verschonen. Niet alleen om het lekken te voorkomen, maar ook qua hygiëne voor je kindje natuurlijk.

LillyDoo staat wel bekend om een belangrijke reden
Zodra je het opzoekt, kom je het wel direct tegen. LillyDoo zijn huidvriendelijke luiers. En wat willen wij voor onze kinderen? Ja, inderdaad, goede luiers die het (zo veel mogelijk) voorkomen dat onze kleintjes luieruitslag krijgt. De luiers zijn extra zacht, dit geld niet allen voor de binnenkant, maar ook voor de buitenkant. Zoals ik al eerder zij, je voelt het meteen. De luiers zijn vrij van alles waar de billetjes niet van houden, zoals – parfums, lotion en onnodige chemicaliën.

Online
De luiers zijn online verkrijgbaar. Om duidelijk te zijn, je kunt zoeken in alle winkels, maar daar ga je ze (nog) niet vinden. Ik denk dat ze uiteindelijk wel fysiek te koop zijn, maar ik durf het niet met 100% zekerheid te zeggen. Wel kun je ze gewoon bestellen via lillydoo.com en worden ze aan huis bezorgt. Je krijgt ook een track-and-trace code, zodat jij jouw pakketje ook kunt volgen, IDEAAL!

Bij LillyDoo neem je een abonnement. Ik zal even uitleggen hoe het werkt.

Je gaat naar de website en kiest voor de optie ‘maandelijkse box luiers’. Er staat al meteen dat je ALTIJD 25% korting krijgt en hoeveel het kost per levering. Je klikt op ‘nu ontdekken’. Daar kun je je maat kiezen (van maat 1 t/m 6). Achter de maat staat meteen hoeveel luiers erin zitten. Onder de maten (en aantallen) kun je je eigen design kiezen.

En laten we eerlijk zien, wie vindt dat extraatje nou niet leuk? Want luiers zijn al niet de leukste aankopen en vooral niet het leukste klusje om te doen. Dus nu kunnen we toch ook nog eens iets kiezen wat wij “leuk” vinden!

Oké, we gaan verder. Je kunt dus je eigen design kiezen, maar je kunt er ook voor kiezen om de complete collectie te nemen (qua design). Bij punt 3 kies je voor de billendoekjes. Je kunt dan kiezen voor de gevoelige babydoekjes of voor de doekjes met 99% water. De aantallen en de prijs staat er direct bij, dat is echt fijn qua overzicht. Bij stap 4 kies je je eerste bezorg datum. Daarnaast kun je je termijnen kiezen. Bij het kiezen van je termijnen staat ook hoeveel luiers je ongeveer per dag verschoont. Dus het is bij jezelf na gaan hoe vaak het bij jou kindje nodig is om de luier te verschonen. Verschoon jij je kindje ongeveer 8 keer per dag, denk dan aan een termijn van elke 3 weken dat je nieuwe luiers bezorgt krijgt. Verschoon jij je kindje maar ongeveer 4 keer per dag, dan kun je denken aan een termijn van elke 6 weken dat je je nieuwe bestelling binnen wil hebben.

Ze hebben er wel goed over nagedacht om het voor de klant eenvoudig te maken. Zodat je weet dat je voor een X-aantal weken genoeg luiers in huis hebt.

NUMMER 1?
Als je zoekt op “top 5 duurzame luiers” vind je LillyDoo zelfs op de eerste plaats!

1. LillyDoo
Met het motto ‘meer is minder’ biedt LillyDoo stijlvolle maar zeker verantwoorde luiers aan. Door middel van een abonnement ontvang je je luiers aan huis, maar zijn in Nederland niet in winkels te koop. De luiers worden in Europa geproduceerd en er wordt geen gebruik gemaakt van parfum of lotion. Omdat deze duurzame luiers er ook nog eens heel leuk uit zien, staat LillyDoo absoluut op nummer 1.

Of dat dit ook overal op nummer 1 staat weet ik niet, maar ik weet wel dat het bij mij op mijn nummer 1 staat.

Wat is het toch allemaal leuk!

Luierabonnement
Je kunt vrij makkelijk je abonnement afzeggen, dit kan altijd en waar dan ook! Het is wel makkelijk dat als je een abonnement hebt, je hoeft niet iedere keer na te denken wat je moet doen als je luiers bijna op zijn. Je weet dat er nieuwe aan komen en je hoeft hier niks voor te doen. Houd er wel rekening mee, als je kindje naar een andere luiermaat gaat, dat je dit aanpast. En als je kind op het potje/wc plast en poept en dus geen luier meer nodig heeft, dat je dit ook aangeeft en je jou abonnement dus stop zet. Vergeet je dit alsnog, is dat geen enkel probleem met het retourformulier!
Bij het abonnement krijg je, zoals ik al verteld heb, altijd 25% korting op alle producten en betaal je geen verzendkosten Hierdoor bespaar je niet enkel tijd en energie, maar ook geld.

Design
Niet iedereen vindt dit even belangrijk, maar toch is het een dingetje van (vaak) de moeders. Altijd die saaie luiers die je hebt en zelf niks kunt kiezen. Dat is bij LillyDoo anders.

Je hebt keuze uit 6 verschillende motieven en heel soms hebben ze nog extra keuze. De extra keuze zijn dan limited edition (of je hier meer voor moet betalen, durf ik zo niet te zeggen, maar daar ga ik wel vanuit). Zo is het een op een bepaalde manier toch leuk om je kindje zijn/haar luier te verschonen.

Wij hebben de vosjes, de bloemetjes en de ankertjes

Feeling Pampers of LillyDoo
Ik heb een luier van Pampers gepakt en een luier van LillyDoo. Wat mij direct opviel was dat LillyDoo echt zacht aanvoelt. Niet per se zacht als in het gevoel alsof je een bontje aait, maar zacht als in het materiaal dat je voelt. LillyDoo voelt minder “plastic” aan. Ik wil niet zeggen dat Pampers nu ineens als plastic voelen, maar dat was het eerste wat in mij opkwam toen ik ze beiden ging vergelijken. Toen ik de luier opende van de Pampers voelde (en zag) ik dat je in de luier 3 stroken hebt wat het vocht opvangt. Deze drie stroken zie ik bij LillyDoo niet terug. Bij LillyDoo is hetgeen wat het vocht opvangt één geheel. Ook voelde LillyDoo wat dikker, minder stug en wat flexibeler(?) aan. Ik zet hier een vraagteken achter, omdat ik niet zeker ben of dit wel het juiste woord is, maar het is wel hoe het voelt.

Ik heb zelf 3 verschillende motievenluiers. Ik heb degene met de vos, met de bloemetjes en met de ankers. Alle drie zijn ze qua gevoel, maat, geur en noem het maar op, hetzelfde. Dus daar zit geen verschil in.

Als ik de luiers (Pampers en LillyDoo) dicht op elkaar leg, zie ik qua maat geen verschil. Het is dus dat maat 4 van Pampers en maat 4 van LillyDoo hetzelfde uitvallen. Het enige echte verschil vind ik dat LillyDoo superfijn om de billen passen en zachter, dikker en flexibeler zijn.

Ons gratis testpakket
Test nu onze luiers en babydoekjes. Wij betalen de producten, jij betaalt enkel € 3,90 aan verzendkosten. De maten waaruit je kunt kiezen voor het testpakket, zijn 1 t/m 5.

  • Het gratis testpakket zetten we automatisch om in een maandelijkse box luiers voor € 54,00 per levering. Onze maandelijkse box luiers kan je op elk moment aanpassen of volledig stopzetten via je LILLYDOO account of onze klantenservice, zelfs meteen na het bestellen van je testpakket.
  • Prijzen incl. BTW, excl. eventuele verzendkosten

Bij het testpakket kies je dus ook welke maat je wil. Onder de maat staan de kilo’s aan gegeven. Zo weet je bij hoeveel kilo je aan welke maat zit.

Billendoekjes
LillyDoo verkoopt niet alleen maar luiers, maar zij verkopen ook billendoekjes en luiermatjes. De luiermatjes heb ik niet, dus daar kan ik jullie helaas niks over vertellen.

LillyDoo is een merk dat voor Biologisch gaat en niet alleen Biologische luiers, maar zij hebben ook gedacht aan biologisch afbreekbare babydoekjes voor de gevoelige huid. Zoals ik verteld heb, kun je ook deze doekjes online bestellen. De doekjes zijn dik en stevig. Ze vegen goed af, moet ik eerlijk zeggen.

Laatst had Benjamin behoorlijk gepoept (iedereen kent het wel). Omdat Benjamin nu ook echt voedsel eet begint zijn poep ook echt te lijken op, zoals ik het noem, grote mensen poep. Niet echt een feest. Maar laatst had hij een behoorlijke poepluier. Echt het was gewoon vies, maar ook dat heb je wel eens. Ik merkte dat de kleur van zijn poep helemaal op zijn billen zat. Ik heb eerst een keer geprobeerd het schoon te maken met een doekje van Pampers, dit ging wel, maar ik moest wel veel vegen. Op en moment dacht ik, ik probeer de doekjes van LillyDoo. Ik merkte meteen dat de kleur van zijn billen afging. Het ging erg gemakkelijk en het voelde ook zacht aan. Zijn billen kreeg ik snel schoon.

De doekjes van LillyDoo vind ik erg prettig. Het enige waar ik aan moet wennen is dat deze wat dikker zijn dan dat ik gewend ben. Dit is ook wat stroever om uit de verpakking te halen, maar als ik na ga hoe makkelijk ik de billen schoon krijg, geef ik het zeker een goed!

Ik merk bij sommige doekjes dat er ook vrij veel vocht in zit en dat zijn bij de doekjes van LillyDoo zeker niet. Dat vind ik erg prettig, want als ik zijn billen schoon heb gemaakt, wil ik niet zien dat zijn billen nog echt vochtig of zelfs tegen het natte aan zijn. Ze maken goed schoon en zijn ook geurloos, in hoeverre producten zoals doekjes, geurloos kunnen zijn. De enige geur die ik eraan ruik is vooral erg natuurlijk(?).

Kosten
Het abonnement is nu denk ik wel duidelijk. Ik wil alleen nog wel even de kosten van alles doornemen, zodat je een beetje een idee hebt hoe en wat. Ze raden je ook aan om te kiezen voor een abonnement in plaats van apart de luiers te bestellen. Zo zijn zij zekerder van je klandizie en kunnen ze je dus die 25% korting aanbieden. In de kosten scheelt dat wel wat. Zo betaal je los voor een pak luiers €12,- en met een abonnement betaal je €9,-

Ze hebben goed onderzoek gedaan naar de klant. Want iedereen weet dat je niet zomaar ergens aan vast wil zitten. Iedereen weet ook dat het soms zo moeilijk is om weer ergens vanaf te komen. Gelukkig is dit bij hen niet moeilijk en zo gedaan, maar alsnog kun je dus kiezen voor een gratis proefdoos.

Even een overzicht:

MaatKiloStuksPrijs per stuk losPrijs per stuk abonnement
12-541€0,29€0,22
23-637€0,32€0.24
34-933€0,36€0,27
49-2027€0,41€0,31
511-2525€0,48€0,36
616-3021€0,57€0,43

Websitedesign & social media
De website, de verpakking, de social media kanalen en alles is 1 geheel. Ik vind het supermooi dat zij in hetzelfde thema blijven. Als je de luiers in de doos ontvangt, zie je al meteen dat het echt van LillyDoo is. Het is echt vanaf begin tot eind goed verzorgt. Van de website naar de doos tot aan de luiers. Het ziet er goed verzorgt uit. De uitstraling is precies zoals ze de luiers ook beschrijven, huidvriendelijk. Ik bedoel ermee te zeggen, dat de kleuren waar zij gebruik van maken, het lettertype en gewoon het totaal plaatje klopt qua uitstraling die zij aan jou, als klant, willen mee geven. Dit vind ik een enorm groot voordeel en erg fijn!

Webstite

Wat vind ik nou van LillyDoo?
Ik vind het echt superfijne luiers. Over de doekjes ben ik er nog niet helemaal uit, omdat de doekjes vrij dik/stevig zijn en daarom ook wat lastiger uit de verpakking te halen zijn. Maar de doekjes maken wel direct schoon en zijn fijn qua hoeveelheid vocht en materiaal. Ik vind het zeker een aanrader, maar door de prijs vind ik het wel lastig om te zeggen: ik stap over. Ik overweeg het wel heel erg, maar het is best moeilijk om nee te moeten zeggen tegen de vele aanbiedingen van andere luiers. Tuurlijk scheelt het wel dat als je een abonnement neemt dat je die 25% korting krijgt, maar dan nog ben je vaak duurder uit dan bij andere aanbiedingen van luiers. Maar begrijp me niet verkeerd, want ik overweeg het zeker wel. Je hoort dus nog wel of wij voor LillyDoo zijn gegaan of niet! 😉

Service
Hier moet ik hen een heel groot compliment voor geven. Ik heb hen gevonden via Instagram en Facebook. Via Instagram heb ik contact met hen gehad en zij reageerde vrijwel direct. Dat vind ik een enorm groot compliment. Dat betekent dat je met vragen op de website terecht kan, maar ook op hun social media kanalen. Ze zijn ook vrij snel met dingen voor je regelen en willen het beste voor hun klanten en dat vind ik persoonlijk superfijn. Ik werd helemaal vrolijk van het contact en het gaf mij een vertrouwt gevoel over hen en over de producten.

Door wie wordt LillyDoo al gebruikt?
Zo zag ik dat Liza Sips (een actrice) ook gebruik maakt van de luiers. Zij schrijft er dit over:

“Wij zijn verliefd op de luiers van LILLYDOO! ZE zijn zacht, vrij van parfum en ook nog eens superschattig! Écht een aanrader.”

Zo worden ze ook gebruikt door Maartje (Blogger), Carolien Karthaus-Spoor (actrice) en zo nog velen anderen!

Voordeel
De kwaliteit is zo enorm groot voordeel. Niet alleen de luiers, maar ook de doekjes. Zij hebben gewoon aan alles gedacht. Aan de service online tot aan jouw pakketje in huis. Er is gedacht aan de vormgeving van de luiers, maar ook aan de vormgeving van de doos waarin jouw luiers worden bezorgd. En nogmaals, ik vind het retourformulier dus enorm goed.

Nadeel
Als ik uit ga van Pampers en ik kijk naar het verschil qua prijs, zit je bij Pampers wel een hel stuk beter. Ook omdat je heel veel aanbiedingen online kunt vinden van Pampers.

De billendoekjes zijn soms wat lastig uit de verpakking te halen. Dat vind ik wel lastig. Want als je met een poepbroek zit, wil je niet nog moeilijk moeten doen om zo’n doekje eruit te krijgen.

Het verschil?
Het grootste verschil van de luiers vind ik toch echt wel het zachte, flexibele en passende materiaal/luier van LillyDoo vergeleken andere luiers (Pampers). Natuurlijk schilt de prijs ook wel een hoop, maar het gaat er natuurlijk ook om wat je ervoor over hebt. Ik vind het heel fijn dat LillyDoo een fijne pasvorm heeft. Zodra ik de luier om doe, zit hij vrijwel direct goed om zijn billetjes en zijn buik. Het materiaal voelt ook niet alleen zacht aan voor mij, maar ook voor Benjamin natuurlijk.

Wat ik ook wel een groot verschil vind, is dat LillyDoo wel veel vocht kan opvangen en dat dat gedeelte ook 1 heel gedeelte is, in plaats van 3 stroken.

De billendoekjes zijn heel fijn qua hoeveelheid vocht en hoe snel hij schoonmaakt. Je hoeft niet 10 keer te vegen voordat de billen schoon zijn. Dit voorkomt ook dat je overmatig veel doekjes gaat gebruiken!

YES!
Wat ben ik blij dat ik een review mocht schrijven voor LillyDoo en dat ik er andere mee kan helpen. Ik raad het sowieso iedereen aan om een testpakket te bestellen. Zo kun je zelf (en je kindje) ervaren hoe het is. Wel is het zo, eenmaal geprobeerd en je wil niets anders meer ;-).

Laat natuurlijk weten in een comment of je een testpakket gaat aanschaffen of niet en of je misschien wel helemaal overstapt naar LillyDoo.
Hopelijk hebben jullie hier wat aan gehad en weten jullie nu een stuk meer!
Vragen zijn natuurlijk nog steeds (van harte) welkom.

Ook Benjamin raad LillyDoo aan!

Liefs,
Xo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yara, Martin & Benjamin

Up ↑