Week 34 – Biggetje

Saampjes is zo gezellig

Hee lieve lezers,

Het is een drukke, interessante en leerzame week geweest en natuurlijk erg leuk! Benjamin is ondertussen alweer 8 maandjes oud. Jeetje mina, nog eventjes en dan kunnen we hem “hoera” leren voor zijn 1ste verjaardag. 

Benjamin is nu wat ouder en wil het liefste heel de dag spelen. Dat is natuurlijk erg leuk, maar zodra ik even weg ben, is dat spelen in eens niet meer zo leuk.

Op maandag had Martin altijd zijn papa dag, donderdag pasten mijn opa en oma op en vrijdags mijn moeder. Omdat Benjamin ‘s middags niet wil slapen, kan zo’n dag best pittig zijn. 

Ik ben afgelopen dinsdag bij het KDV (kinderdagverblijf), tegen over ons huis, naar binnen gelopen. Ik dacht, naar binnen lopen gaat vlugger dan dat ik ga bellen, dus vandaar. Ik werd goed verwelkomt, ondanks ik dus geen afspraak had. Ik vertelde het een en ander en Benjamin zou met spoed bij hen terecht kunnen. Ik heb mijn gegeven opgeschreven en zij hebben mij het nummer gegeven van de instantie die alle plaatsingen regelen. 

Toen ik thuis kwam, werd ik vrijwel meteen gebeld. Erg fijn, want vaak ken je het wel en weet je dat zoiets best lang kan duren. Maar goed, ik werd dus snel gebeld door de instantie. Ik kreeg te horen dat Benjamin vanaf volgende week maandag daar terecht zou kunnen! 

Het gaat dan over 1 dag in de week. Martin gaat maandag dan werken (wat een erg drukke dag is op het werk van Martin) en dan neemt hij de dinsdag vrij, voor zijn papa-dag :-). Super leuk natuurlijk. Zo hebben mijn opa en oma beetje de rust en als er nood aan de man is, dan zijn ze er natuurlijk voor ons en is Benjamin altijd welkom. 

Maar omdat het zo snel ging zouden ze mij morgen (woensdag) terug bellen om een wen-dag met mij in te plannen. Ik moest namelijk nog iets ondertekenen voordat alles in gang gezet kon worden. 

Woensdag werd ik terug gebeld. Wij zouden donderdag een intake gesprek hebben met het KDV en vrijdag zou Benjamin daar een wendag mogen draaien. 

Het intake gesprek was er fijn en goed. We hebben zeker een goede indruk gekregen. O ja, vergeten te melden, maar de rondleiding hadden we al gehad toen ik nog zwanger was. 

Vrijdag… de dag dat Benjamin zou gaan wennen. Ik vond het zelf erg spannend, maar ook wel leuk. Het is namelijk wel erg leuk voor Benjamin, goed voor z’n ontwikkeling en erg interessant! 

Om half 9 heb ik Benjamin afgezet en hij reageerde eigenlijk meteen goed. Dat was fijn. Ik hoefde qua voeding en alles niet veel mee te nemen. Zeg gerust, niets. De poeder voor de melk die hebben ze daar, maar Benjamin hoeft overdag geen melk meer. Maar ook boterhammen, beleg, tussendoortjes (vers gemaakt fruit) hebben ze daar. Plus, de luiers en doekjes hebben ze daar. Erg fijn dat ik daar dan niet aan hoef te denken. 

Na het afzetten ging ik naar werk. Ik weet dat ik altijd mag bellen en als ik wil kan ik zelfs een berichtje sturen (waar ze dan wel pas op reageren als zij tijd hebben, logisch!). 

Om 1230 zou mijn moeder Benjamin ophalen, omdat ik aan het werk was. Ik vond het wel jammer dat ik hem zelf niet kon ophalen, maar het is dan hartstikke lief en fijn dat mijn moeder dat kan en wil doen. 

Rond 1200 zag ik wel dat ze een klein verslagje hadden gestuurd in de app met paar foto’s. Erg leuk en fijn dat ze dat doen. Geeft een gerust gevoel. 

Mijn moeder heeft ook nog het een en ander verteld na dat ze hem had opgehaald. En na dat Benjamin weg was, hadden ze een uitgebreid verslag hoe Benjamin het gedaan had qua eten, slapen en luiers plus hoe hij het vond (in zo verre je dat kan weten) bij het KDV. 

Hij was verder die dag erg moe, maar ik heb wel het gevoel dat wij er goed aan hebben gedaan. Zo kan hij heel de dag met de kindjes spelen en lekker doen wat hij wil. Hopelijk helpt het ook een beetje met zijn slapen en weet hij dat hij toe mag gaan geven aan zijn slaap en dat dat niet erg is. 

En vanaf maandag mij hij daar lekker iedere week naar toe. Heel leuk (en spannend). 

Ook heeft Benjamin sprongetje 6 achter de rug. En jeetje wat is dat een verschil geweest. Dit was ook echt de eerste keer dat ik echt merkte dat hij z’n sprongetje kreeg, er in zat en dat hij er weer uit was. Na het sprongetje zag je echt aan z’n snoetje dat er dingen veranderd zijn. Ook brabbelt hij een stuk meer en beter. Hij zegt nu ook veel “babababa” en soms zelfs (per ongelijk) papa en mama. Hahaha erg leuk. Het begint steeds meer een peutertje te worden. 

Vast denken aan de toekomst…

Voor het slapen heb ik zo’n ding gekocht van Alecto. Die je aan kunt zetten er er sterretjes op het plafond te zien zijn. Ook geeft hij vocht af, zodat de luchtvochtigheid goed blijft. Of dit ook echt helpt voor bij het slapen, moet nog blijken. Dus dat kan ik nog niet zeggen. Ik weet wel dat hij er naar kijkt en beetje kletst. 

Zo las ik zojuist in de app het volgende:
Doet hij iets wat niet mag? Hoe vaker jij het woord ‘nee’ gebruikt, hoe eerder je baby dit gaat overnemen. Gaat de baby richting een verboden object? Zeg dan ‘dat mag niet’ in plaats van ‘nee’, anders is er een grote kans dat je kleine binnenkort zelf op alles ‘nee’ zegt. ‘Zullen we aankleden?’ ‘ Nee’. ‘Ga je me naar de supermarkt?’ ‘Nee’. Goed je snapt het wel!

Haha, ik vind dat best wel een grappig stukje. Vooral omdat ik echt merk aan Benjamin dat hij van alles wil doen en ontdekken. Vooral de dingen die niet mogen, zijn erg erg interessant!

“Dit is wel interessant!”

Vandaag waren wij ook door de wasstraat geweest. Erg interessant en leuk. Af en toe kwam er een lachje. Ik was vooral bang dat hij zou schrikken, bang zou zijn en zou gaan huilen, maar gelukkig niet. Je kunt beter vroeg daar mee beginnen denk ik dan. Plus als hij dadelijk ouder is, vind hij dat denk ik echt super leuk!

Meneer Foxxie

Och, bijna vergeten. Benjamin heeft een nieuwe knuffel! Ik vond hem zelf zo leuk en dacht, ja! Dit is iets voor Benjamin. Het is een vosje en op zijn geboorte kaartje heb ik ook gebruik gemaakt met een vosje. Dus ik vind het wel leuk. Dit is ook de eerste knuffel die hij “interessant” vind. De rest wilde hij niet hebben, maar deze pakt hij wel eens echt even vast. Dat vind ik zo lief en leuk. Ik zou het ook fijn vinden, als zijn knuffel hem een beetje troost kan geven. Als hij zich even niet lekker voelt of beetje bang is o.i.d. kan hij zijn knuffel erbij pakken (en hoeft hij niet meteen te huilen). Ik ben reuze benieuwd. Haha, ik vind het vooral schattig en ik denk dat wij ouders ons kind een knuffel geven, omdat we het zelf zo leuk vinden.


DE GIVE AWAY

Ik vind het wel moeilijk. Het liefste geef ik aan iedereen, die mee gedaan heeft, zo’n pakket! Maar helaas kan het niet.

De winnaar van de give away t.w.v. €100,- is geworden
MYRNA!
Stuur mij via de mail jouw gegevens en ik zorg er voor dat het pakket zo snel mogelijk bij jou in huis is!

Eventueel uitleg nodig over de spenen, hoe dat nou zit? Dit kun je gemakkelijk terug lezen in de post van week 31.


Morgen begint de week weer! Laten we er allemaal weer wat moois van maken. Het weer gaat in ieder geval mee zitten, dus dat is al meer dan de helft dat positief is :-).

Liefs,
Xo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yara, Martin & Benjamin

Up ↑