Week 36 – Positive mindset

Boodschapjes doen op papa zijn werk

Hoi hoi,

Deze week heb ik veel geleerd en ook de knoop door gehakt qua sporten. Super spannend, maar ook dit zorgt weer voor nieuwe ervaringen en avonturen :-).

Het was een goede week. Eindelijk ook weer eens wat lekker weer. Benjamin is mee geweest met de fiets en dat beviel super goed. Ook in slaap vallen op de fiets, gaat goed, haha! 

Ik denk dat iedereen weer toe is aan dat zonnetje 🙂

Mega wat dagen?
Het was ook wel een drukke week. Vanaf maandag heb ik het op werk druk gehad. Het was namelijk afgelopen week “mega mazzaldagen” bij de Prenatal. Op alles zaten kortingen. Dit ging in vanaf dinsdag. Dat betekende dat we op maandag alle laatste dingen die nog gebeurd moesten worden, hebben gedaan. We waren gewoon open, dus het was de puntjes op de “i” zetten en klanten helpen. 

Donderdag en vrijdag was het lekker druk. Ik zeg lekker, omdat ik het heel prettig werken vind als er veel klanten zijn. Zo blijf je lekker bezig en vliegt de tijd ook zo voorbij!

Ik moet wel eerlijk toe geven, ik ben wel echt helemaal op nu. Niet alleen vanwege werk, maar van alles. 

Hockey
Met het hockeyen was het ook een beetje mwah allemaal. Een balletje slaan vind ik zo nu en dan wel leuk, maar het werd steeds minder. Waar door ik nu de knoop heb doorgehakt en heb gekozen om te stoppen. Daarbij heb ik meer tijd voor mijn gezin, voor werk straks en alles wat er nog bij komt. 

Omdat ik na dit seizoen dus ga stoppen, wil ik graag iets anders gaan doen. Als iemand tips heeft wat erg leuk is, laat het weten in de reacties!

Ik zat zelf te denken aan de sportschool. Ik wil dan minimaal 1 keer in de week gaan sporten in de sportschool en dan het een en ander thuis doen. 

Het andere voordeel van het stoppen met hockeyen, is dat ik tijd heb voor vriendinnen die vaak zondags wat kunnen afspreken, maar ik dus niet. En wellicht ga ik ooit nog hockeyen, maar dan gewoon lekker in de buurt. 

Maar ik krijg graag tips! Dus laat ze zeker achter :-). 

Zondags etentje
Na een wedstrijd gespeeld te hebben vandaag zijn wij bij mijn moeder en stiefvader sushi gaan eten. Erg lekker en vooral erg gezellig!

Bij mam heb ik Benjamin gewassen in de gootsteen, hahaha! Zo leuk en schattig. Zelf heeft hij enorm genoten en spetterde hij alles onder. 

Ik ben vooral benieuwd naar strakjes, wanneer we Benjamin op bed gaan leggen. Omdat de klok is verzet is het toch even wennen. Vind ik tenminste altijd. Dus ben benieuwd hoe zo’n kleintje er op reageert. Het voordeel is wel dat Benjamin vandaag weinig geslapen heeft, dus hij zal wel moe zijn :-p. 

Lekker spetteren

Speentje
Oh, ik moet toch echt even iets vertellen nog! Benjamin is nu 8 maanden. Wij zijn langzaam het speentje aan het afbouwen. Ik moet zeggen dat het echt SUPER gaat! Als hij uit bed gaat kleed ik hem om en ga ik samen met Benjamin bij zijn bedje staan en zeg ik: “Speen in bed”. Dit herhaal ik en ondertussen haal ik zijn speentje uit zijn mond en stop hem in zijn handje. Ik wijs naar zijn speen en vervolgens naar zijn bed. Zodra hij het speentje in zijn mond wil doen, houd ik dat tegen en herhaal het nog eens. Ik help hem met zijn handje te schudden, tot dat de speen in bed valt en zeg dan: ” Goed zo! Grote jongen!” Hij moet dan ook altijd zo lachen. Dit doen wij nou een tijdje en ik moet zeggen dat het steeds makkelijker gaat. Zodra wij bij zijn bedje staan en ik vertel hem dat het speentje in zijn bedje moet spuugt hij hem al uit, in zijn bedje. Super fijn. Verder heeft hij overdag ook geen speentje meer in. Alleen als hij naar bed toe gaat, wat ’s morgen en ’s middags even is, krijgt hij zijn speen.

Benjamin moppert de dag ook niet dat hij zijn speentje wil. De enige keer wanneer hij echt gaat mopperen is hij moe en is het ook tijd om naar bed te gaan en zijn speentje te geven.

Ik ben heel blij dat wij dit nu hebben gedaan. Het is een super fijne periode om dit nu al af te gaan bouwen :-). Echt een aanrader.

Kusje & Kruipen
Benjamin kan ook sinds kort “kusjes” geven. Ja ja, op de manier van baby’s, maar hij kan het. Zo lief en zo schattig. Laatst waren we op bezoek die ook een kindje heeft (van de zwangerschapsgym). En Benjamin gaf dat kindje ineens een kusje op haar voorhoofd. Te scheetig. Hij vind het ook super leuk om met een ander kindje te spelen. Niet dat hij al echt door heeft wat samen spelen is. Maar als iemand anders bij hem op de grond zit en ook aan het spelen is, is hij helemaal blij! Erg leuk en fijn om hem zo blij en gelukkig te zien.

Ook het kruipen heeft Benjamin steeds meer onder de knie (haha). Maar nu hij dat steeds beter kan en leuker vindt, begint hij zich al met zichzelf op te trekken aan van alles. Hij staat graag en hij vindt dat ook heel erg leuk. Maar omdat Benjamin nog niet zo oud is, houden wij het goed in de gaten, want hij is nog wel een beetje wankel, haha. Zodra hij staat tillen wij hem op of houden wij hem goed vast om zijn middel.

Alleen maar positiviteit
Ik heb deze week geleerd dat ik dingen voor mijzelf moet doen en niet andere een fijn gevoel moet geven of mij anders voor moet doen dan dat ik ben, om me maar niet rot te hoeven voelen. Ik ben zoals ik ben en ik reageer, zoals ieder ander, op iedere situatie anders. Dingen veranderen iedere dag en op ieder moment. En dat is maar goed ook :-).

Ik ben blij met ieder klein ding en ga daar enorm veel van genieten.

Zo heb ik met een vriendin afgesproken om weer een keer een drankje te doen en daarna (misschien) op stap te gaan. Ik heb er zin in. 

Ciao
Morgen begint weer een nieuwe week en ook meteen een nieuwe maand. Het gaat zo snel joh. Zo zijn we al weer in de maand april beland en voor je het weer gaan we al plannen waar we oud op nieuw vieren, haha. Maar ik probeer mij op het hier en nu te focussen en te genieten van ieder moment met de mensen waar ik van houd en die van mij houden. 

En zo wens ik iedereen weer een hele fijne week toe met heel veel liefde en plezier! 

Liefs,
Xo

One thought on “Week 36 – Positive mindset

Add yours

  1. He Yara, ik ben nu sinds een paar maandjes aan het sporten bij city-gym Rosmalen ( zit ook in den bisch) zij hebben een systeem, de milon cirkel. Als je dit googled vind je de uitleg. Ideaal voor als je graag wat wilt doen maar er niet te veel tijd mee kwijt wilt zijn. Ik doe het twee keer in de week en ik merk echt het verschil ( conditie en ik zit beter in mijn vel) Wie weet is het ook wat voor jou .
    Knuffel voor Ben van ons ( en voor jou ook natuurlijk ;-))
    Liefs Titia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yara, Martin & Benjamin

Up ↑