Week 42 – Ziek en sprong 7

“Kijk mama, hier zit jou cadeautje in!”

Hee lieve lezers,

Om mijn blog te beginnen, wil ik graag alle mama’s een hele fijne moederdag te wensen. Toch altijd iets speciaals en leuks voor alle mama’s. Hoe klein de kindjes ook zijn, er word (bijna) altijd wel iets geregeld. Is het niet door manlief, is het wel door het KDV!

Ook Benjamin heeft op het kinderdagverblijf mogen knutselen voor moederdag. Dit heeft hij natuurlijk niet zelf gedaan, maar alsnog is het super leuk om te krijgen

Kijk dan hoe schattig. Dat voetje en dat handje. Er stond al een keer in het dagbericht van het kdv dat ze bezig waren met schilderen en dat Benjamin het kwastje erg vondt kietelen. Hahaha, te lief.

Helaas is Benjamin weer ziek. Hij heeft het de laatste tijd wel veel en dat is erg vervelend voor hem en voor ons.

Met ziek bedoel ik dat Benjamin koortst heeft, hangerig is, huilerig is, veel moet spugen en veel diarree luiers heeft. Ook echte volle diarree luiers tot boven aan zijn rug. Ik merk ook dat hij weer is afgevallen. Ik merk het tijdens het vasthouden, maar ik zie het ook aan zijn rompers die nu wat losser zitten. Het positieve is wel, dat hij veel drinkt, zelfs meer dan voor heen.

Aankokende woensdag wil ik graag nog even naar het consutate bureau om Benjamin even te wegen. Zodat ik ook zie hoe veel hij nog weegt.

Afgelopen donderdag ben ik ook met Benjamin naar de dokter geweest, toch om even te laten kijken. De dokter vertelde dat hij goed last heeft van zijn slijm en een virus heeft. Deze virus die nu heerst (en kindjes dus snel oppakken bij het kdv) kan 2 maanden duren. Ze vertelde mij ook dat kindjes tussen de 9 maanden en 1 jaar veel ziek zijn en verkouden zijn. Dit komt omdat de afweerstoffen van mij uit zijn lichaampje is en hij ze nu zelf moet gaan aanmaken. Daarom kunnen ze dan sneller ziek worden en verkouden worden.

Aan de ene kant heel lastig, maar aan de andere kant…. zo bouwen ze dan wel weer en weerstand op.

Gelukkig gaat het vandaag ietsje beter met Benjamin. Vandaag is ook Martin thuis gekomen van vriendenweekend. Dus we zijn weer met z’n drietjes thuis. Dat is wel fijn :-).

Deze week is dus rustig verlopen, aangezien Benjamin ziek is geweest en wij natuurlijk niet veel konden gaan ondernemen op zo’n moment.

In Benjamin zijn ontwikkeling zie ik nog steeds dagelijks verandering. Zo gek en leuk! Vandaag zag ik bijvoorbeeld dat Benjamin in eens zonder zich vast te houden bij de tafel stond. Hij had zicht vanuit de kruippositie opgetrokken aan de tafel en hij stond toen even een paar keer zonder handen bij de tafel. Hij leunde denk ik nog wel een beetje met zn buik tegen de tafel aan, maar zo zie je wel dat hij verder wil.

Ook merk ik dat hij steeds meer probeerd om mama of papa te zeggen tegen de juiste persoon. Het lukt nog niet helemaal, maar ik merk wel (misschien ook een soort gevoel) dat hij het steeds meer probeert en ook begrijpt.

Vrijdag kreeg ik een melding dat Benjamin zijn zevende sprongetje zou beginnen. Ik moet zeggen dat ik afgelopen maandag al een beetje het idee had dat het eraan zat te komen. Hij was hangeriger dan normaal en wilde eigenlijk helemaal niet meer alleen spelen. Dit kan natuurlijk ook te maken hebben gehad dat hij al niet zo lekker was. Maar sinds vandaag weet ik wel zeker dat hij in zijn sprongetje zit. Hij heeft vandaag alleen maar gejengelt en gehuild en niks was goed.

Ik vind zo’n sprongetje altijd wel wat dubbel. Tuurkijk is het een iets wat latigere tijd, maar ik kijk er dan vooral heel erg naar uit hoe en wat hij gaat kunnen/snappen na zo’n sprongetje. Ook in een sprongetje merk je al het een en ander veranderen. Zo leuk. Hij word zo snel groot. Over 2 maanden mogen we al zijn eerste jaar vieren. Nog even niet aan denken, want voor nu, voor nu is hij nog even lekker mijn “kleine” baby :-).

Morgen gaat Benjamin weer naar het kdv. In de hoop dat hij zich beter voelt en vanavond niet meer hoeft te spugen. Ik moet morgen namelijk even naar de tandarts en voor Benjamin is het ook leuk om met andere kindjes te spelen. Gelukkig ben ik morgen vrij en ben ik er zo als het kdv mij belt. Maar ik ga er een (beetje) van uit dat Benjamin morgen al weer een stukje is opgeknapt. En al zou hij alleen maar een ochtendje gaan, dat zou hem misschien wel goed doen.

Voor nu zit ik nog lekker in het zonnetje (in huis, bij het raam, in de luie stoel) te genieten. Benjamin ligt al lekker op bed, vroeger dan normaal. Hij slaapt en dat zal hem goed doen. Strakjes nog even een serie kijken en dan niet al te laat naar bed, vanwege de gebroken nachten hier voor.

Er staat ons iniedergeval een mooie week te wachten met een lekker zonnetje. Laten we er allemaal van genieten. Want tja… we blijven mens en als de zon schijnt, zijn we toch al een stuk vrolijker ‘s morgensvroeg. Nederlanders he, altijd dat weer, hahaha! Ach, het houdt ons lekker bezig en zo kunnen we iniedergeval uitkijken naar mooie dagen dat de natuurlijk voor ons regelt en de verassingen die ons te wachten staan!

Nog een hele fijne zondag en een fijne week toegewenst. Lekker genieten van alles en iedereen en laten we de dagen door gaan met positieviteit :-).

Liefs,
Xo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yara, Martin & Benjamin

Up ↑