Week 43 – Eekhoorn

Achter de loopkar lopen

Lieve lezers,

Een week met pieken en dalen.. Benjamin begon deze week met een buikgriepje. Helaas was Martin ook de pineut en kon ik voor 2 zorgen. Maar dat wil wel zeggen dat ik hem niet had, wat dus heel fijn was. Zo sneu, de 2 mannen ziek.

Gelukkig is Benjamin na een aantal dagen goed opgeknapt. Maar toch was hij nog een beetje huilerig en wat “lastig”. Ik keek toen in de Oeiikgroei app en hij zat ook in een sprongetje. En dat niet alleen, zijn boventand kwam ook nog eens door. Hij had het dus allemaal tegelijkertijd.

Dit sprongetje waar hij in zat, duurde heel erg kort. Je merkte ook al gauw dat hij het zonnetje in huis weer was en meer probeert te praten (wat nog steeds brabbelen is hoor, haha).

‘S maandags en donderdag is Benjamin naar het kinderdagverblijf geweest. ‘S maandags was hij nog wel ziek, maar ik moest hem toch even brengen, aangezien ik naar de tandarts moest. Ik had ook al gezegd dat als het niet zou gaan, ik thuis ben en zij dus gewoon anytime kunnen bellen. Gelukkig hoefde dit niet. Ze vertelde dat hij wel wat hangerig was en niet heel fit, maar dat hij het wel naar zijn zin heeft gehad.

Ik vind het erg prettig dat ik Benjamin toch mocht brengen en dat zij mij op de hoogte hielden hoe het met Benjamin ging via de app. Hij heeft zich toch vermaakt en dat is belangrijk.

Ook de donderdag was Benjamin bij het kdv. Dit hadden wij zo geregeld, aangezien hij nog een ruildag had (hij was er 2 weken geleden de maandag niet geweest). Dus dat was erg prettig. Toen was Benjamin gelukkig al beter. Ook het slapen daar ging toen een heel stuk beter.

MAMA! IK BEN ALWEER 10 MAANDEN OUD! ps: ik heb wat eten op mijn gezicht zitten.

Omdat het iedere keer weer iets beter gaat bij het kdv, ben ik benieuwd naar morgen. Hopelijk kan hij steeds makkelijker zijn slaap pakken, want dat heeft hij gewoon nodig.

Het is zo afwisselend. De ene dag slaapt hij heel makkelijk en de andere dag weer totaal niet. Laatst hadden we dat Benjamin pas om 4.30 bij ons wilde liggen. Dat is zo’n verbetering. Om 6.30 melde hij zich weer, maar nu omdat hij de fles wilde. Dan merk je wel dat je je uitgeslapen voelt. Heerlijk!

Omdat Benjamin zo ziek is geweest en ‘s avonds geen melk meer dronk of zijn melk weer terug legde, kreeg hij geen avondfles meer. Sinds dat hij beter is, eet hij weer erg goed zijn prakjes en een toetje (magare yoghurt en af en toe met een scheutje roosvicee). Daarna krijgt hij geen fles meer, maar gaan we in bad, krijgt hij zijn hoestdrankje (omdat het nog nodig is) en poetsen we de tandjes. Na dit ritueel leg ik of Martin hem lekker in bedje. Hij doet dit erg goed en meld zich ‘s morgens pas weer.

Zo fijn dat benjamjn dus van z’n avondfles af is. Zo gaan we steeds wat meer naar het echte avond eten toe. Want nog eventjes en hij mag met ons mee eten. Ik ga morgen weer wat zelf koken (blenderen) en geven. Dit heb ik ook gedaan toen hij ziek was, maar dat ging natuurlijk niet zo goed, logisch.

Hopelijk vind hij het lekker en kan ik meer/grotere porties koken en invriezen. Ik vind het namelijk best leuk om voor hem te koken en zeker als ik vrij ben. En zo kan hij langzaam ook aan ons eten wennen, inplaats van de potjes. Ach, het gaat allemaal zo snel.

Over twee maanden wordt Benjamin 1 jaar! Pfoeh!
Ik ben al hard bezig met het thema van de taart te bedenken en het liefste bak ik hem zelf. Ik vijd dat heel leuk om te doen, maar ik heb echt geen idee of ik het wel kan, haha! Ach, als ik er de tijd voor heb, doe ik het graag. Misschien is het wel een verborgen talent van mij, taarten bakken.

Ook ben ik al wat leuks aan het bedenken om te kunnen trakteren bij het kdv. Ik wil of iets met fruit doen of iets met een soepstengel. Het is wel zo leuk om iets te trakteren wat (bijna) alle kindjes mogen eten. Zodra ik er uit ben en wat leuks gemaakt heb, deel ik de foto’s natuurlijk. Maar mochten er nog leuke/goede tips zijn, laat ze gerust weten!

Benjamin ligt nu lekker te slapen en we zijn klaar voor aankomende week! We gaan er weer met veel positiviteit in en we maken er wat leuks van. Want echt, de dagen gaan zo snel. En niet alleen de dagen, maar ook Benjamin zijn ontwikkeling. Kon ik soms maar op pauze drukken, zodat ik er wat extra van kon genieten, haha! Alleen maar positief dus.

Benjamin gaat nog steeds erg snel met alles en loopt wat voor. Hij kan zich namelijk heel goed optrekken tot staand en probeert al steeds meer stappen te zetten langs de bank en tafel. Ook pakt hij over van de tafel naar de kruk en van de kruk naar het tv kastje en vanuit daar weer verder. En dat alles bij 10 maanden al.. mijn kleine “baby” haha! Allemaal nieuwe dingen en nieuwe prikkels waar we veel van genieten.

Met mijn oudtante

Het was vandaag een leuke en drukke dag. Ik ben eerst wezen hockeyen en daarna zijn wij met zijn drietjes naar mijn vader toe geweest. Daar was mijn tante ook. Dat was dus erg leuk, want zij had Benjamin nog nooit gezien en aangezien zij veel op en neer reist van Nederland naar Curacao is het soms ook lastig om wat te plannen. Dit kwam dus enorm goed uit en het was erg gezellig.

Hele fijne week voor iedereen en ik zie graag wat leuke tips/ideeën voorbij komen!

Liefs,
Xo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yara, Martin & Benjamin

Up ↑