Week 45 – Bèbe

“Lekker bij mama hangen”

Lieve lezers,

Een late blog vandaag. Dit omdat het mooie weer mij tot laat buiten liet zitten en toen ik boven kwam, nog ons bed moest opmaken, haha! Maar daar issie dan :-).

Huh?
Afgelopen week vertelde ik al dat Benjamin niet helemaal fit was en toen weer aan het opknappen was. Maar nu had het dan toch doorgezet. Benjamin had de afgelopen 3 dagen hoge koorts (39/40 graden). Ik heb veel naar hem gekeken en vooral hoe hij reageert op de temperatuur met zijn koorts. Dit zodat ik een beetje kon inschatten wat ik hem aan moest doen. Want de ene keer kreeg hij al erg snel kippenvel en voelde hij koud als ik z’n luier wilde verschonen, terwijl het dan 26 graden was en hij een langen broek met een shirt met lange mouwen droeg.

Gisteren avond daalde zijn koorts. Gelukkig maar, want we hadden al drie dagen dat we Benjamin een zetpil gaven en nu hoefde dat niet meer. Het zag er allemaal goed uit, maar toch maak je je dan op een bepaalde manier zorgen, vooral s avonds.

Toen we hem wilde gaan badderen, zag ik bij het uitkleden allemaal vlekjes op z’n borst. Ik dacht meteen aan koortsvlekken. Ik schrok een beetje, omdat ik juist dacht dat het goed ging en ja, dit is ook allemaal nieuw voor mij. We hebben even snel gekeken op internet wat het zou kunnen zijn:

Zesde ziekte
De zesde ziekte treedt vooral op bij kinderen tussen de 6 maanden en 3 jaar en wordt veroorzaakt door een virus (herpesvirus 6).
Het begint met hoge koorts die 3 tot 4 dagen duurt en waarbij er geen andere ziekteverschijnselen zijn. De koorts zakt weer vrij plotseling, waarna lichtrode vlekjes in het gezicht en op de romp ontstaan. De vlekjes gaan na een paar dagen vanzelf over. Behandeling is niet nodig.

Dit klinkt wel als iets wat Benjamin heeft gehad/heeft. Toen ik de bij behorende foto zag, wist ik het vrijwel zeker. Dus nee, niet echt iets ernstig aan de hand, ik kan kalmeren, haha!

Het is dus beter aan het worden, maar dat zag je vandaag ook echt!

Vannacht werd Benjamin om 0300 wakker en was vanaf toen ook klaar wakker! Hij wilde echt gaan spelen. Dus dat was wel even een vroege ochtend. Vooral omdat ik de avond daar voor naar de toppers ben geweest en dat al laat was, had ik al weinig geslapen. En dan deze nacht. Maar ja, het hoort er bij en Martin en ik proberen elkaar wel te helpen. Dus dat Martin het eventjes doet en dan ik.

Embrace the feeling of joy&fun!

De toppers was trouwens super tof! Ik ben daar met mijn moeder en zus naar toe geweest en het was enorm gaaf en leuk! De volgende dag had ik een beetje een droge keel, maar het was het drie dubber waard!

Blah, blah, blah
Benjamin is druk bezig met het ontdekken van zijn stem. De ene keer schreeuwt hij en de andere keer probeer hij wat te “zeggen”. Hij brabbelt iniedergeval erg veel en ik moet zeggen dat ik steeds weer wat nieuws hoors. Echte woorden heb ik nog niet gehoord, maar dat komt nog wel. Wat hij nu veel zegt is: bèbe! Haha, erg schattig. Soms lijkt het ook alsof hij echt iets duidelijk probeert te maken, maar het is nog vrij lastig om dat dan te ontcijferen.

Grr..
Benjamin heeft inmiddels 2 tandjes die door zijn en nog 2 tandjes die door beginnen te komen. Wel erg grappig, want deze 4 tanden zijn zijn 4 voortanden. 2 boven en 2 beneden, ons kleine konijntje. Hij probeert ook met brood of een koekje het ook echt tussen z’n tanden te zetten en dan het uiteinde te trekken. Echt kauwen met zijn tanden lukt natuurlijk nog niet, maar hij is het wel allemaal aan het uitzoeken en ontdekken.

Stap voor stap
Langzaam gaan we door, maar dat vind ik wel fijn! Mijn kleine baby mag nog wel even klein zijn hoor.
Hij heeft al een langere tijd dat hij achter z’n loopkar aan loopt en van de tafel naar de kruk gaag en zo door naar de bank en dan weer terug. Zo kreeg ik vaak te horen dat het niet lang meer zou duren tot dat hij zelfstandig gaat lopen. Maar (gelukkig) loopt hij nog niet zelfstandig. Ik ben hem wel een beetje aan het oefenen zijn eigen lichaam te vertrouwen doormiddel van hem te leren staan. Maar omdat hij niet zo goed is in stil staan, hahahaha, is dat best lastig. Hij wil dan vooral graag lopen en vooruit, dus dan is het lastig. Maar alles komt goed en ik geef het zeker alle tijd :-).

Lekker buiten spelen

Genieten!
Wat fijn, dit mooie weer. Wij genieten vol op en zijn lekker buiten. Ik probeer Benjamin goed is gaten te houden, aangezien z’n koorts net weg is en hij het sowieso erg snel warm heeft. Ik heb hem vandaag vooral rond laten lopen/kruipen in zijn rompertje en s avonds na het eten hebben we hem lekker buiten gebadderd :-).

Happy week
Hele fijne week allemaal en laten we van het zomerse weer genieten. Ja het is soms warm, iets te warm. Maar toch waren we hier met zn allen aan toe.

Liefs,
Xo

One thought on “Week 45 – Bèbe

Add yours

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yara, Martin & Benjamin

Up ↑