Week 46 – Hebben!

Prins op troon!

Hee lieve lezers,

Groot excuus voor een verlate blog. Ik was dit gewoon even helemaal vergeten en had het idee dat het vandaag zondag was. Hier kwam ik pas vanmorgen achter dat het niet zo was, haha!

Party
Weer een week voorbij. Deze week ben ik bezig geweest met de voorbereiding van de verjaardag van Benjamin. Ik ben vooral aan het bedenken geweest wat ik wil gaan trakteren op het kdv, hoe ik de taart wil en wat ik wil op de verjaardag.

De taart is uitgekozen en ik heb al contact genomen met iemand die de taart kan maken en ik ken haar ook, dus dat is wel erg leuk :-). Eerst wilde ik de taart zelf maken, maar dat zou waarschijnlijk niet goed gaan, hahaha!

Het feest word voor ons drietjes, aangezien we allemaal snel na elkaar jarig zijn. Maar het gaat natuurlijk het meeste om Benjamin die 1 jaar wordt.

Het thema, ofnouja ik wil het niet echt een thema noemen, maar het word een hightea feestje (voor zover ik dat nu weet en wil). Gewoon allemaal lekkere kleine hapjes. Ik vind dat ook gezellig ogen en ik houd van allerlei gerechten en zo is het juist zo fijn dat je van alles wat kunt pakken. Ik heb er iniedergeval erg veel zin in.

Morgen ga ik een leuke foto maken om de uitnodiging maken. Ik vind het ook gewoon leuk om er een heel dingetje van te maken en er lekker mee bezig te zijn. Hoe hebben jullie de eerste verjaardag gevierd? Wat heb je cadeau gegeven en wat heb je gevraagd?

Ik heb een lijstje gemaakt met cadeautips. Puur omdat ik heel goed weet wat ik niet wil, maar er zo goed over na kon denken wat ik wel wil vragen. In plaats van alleen te zeggen wat ik niet wil, is ook zo stom, haha.

Praatjes voor 10
Deze week merkte we enorme vooruitgang in het brabbelen. Hij brabbelt heel de dag door en ook echt tegen iemand (of dieren). Hij kijkt je soms ook echt vragend aan. Zodra je reageert gaat hij ook weer verder, super leuk.

Zo is ook z’n eerste woordje voorbij gekomen: “hebben”. Dit gebruikt hij vooral bij eten. Als hij eten ziet en hij wilt het snel hebben, dan krijg je dat ook wel te horen. Lief!

Zzzz…
Het slapen van Benjamin, nou ik klop het wel even snel af, gaat echt goed! Benjamin is ’s morgens wel rond half 6 wakker, dan krijgt hij de fles en dan wil hij gaan spelen. Rond half 9/9 uur is het alweer tijd voor zijn ochtend dutje en dan slaapt hij ongeveer drie kwartier. Na het middag eten krijgt hij een fles (wat bestaat uit 150ml water en 2 schepjes melk), dit puur omdat hij verder op de dag erg weinig drinkt. Daarna is het tijd om lekker naar bed te gaan. Hij slaapt dan ongeveer 1 uur tot 2 uur. En dan is het om 7 uur weer bed tijd. En het gaat allemaal zo goed. Hij hoeft niet meer zo enorm te huilen en geeft makkelijker toe. Heel fijn dat dit nu zo gaat en hij z’n rust kan pakken, aangezien hij verder heel de dag druk bezig is :-p.

Op het hobbelpaard dat mijn mama kreeg toen zij geboren werd.

Slurrppp!
Omdat Benjamin een best moeilijke drinker is (nu nog), willen wij van alles proberen om hem meer te laten drinken. Hij heeft sinds zaterdag geleerd om uit een rietje te drinken.

We hebben dat wel eens vaker geprobeerd met zo’n beker met een rietje er in, maar dat lukte niet echt. Toen we een pakje drinken hadden hebben we hem dat rietje in z’n mond gedaan en een klein beetje geknepen in het pakje. Zo had hij al snel door hoe het werkte.

Sinds gisteren drinkt hij dan ook uit de fles van Nuby (de grote) erg goed. Het is een grote fles en hij kan hem ook makkelijk vast houden. Het rietje is wel zo gemaakt dat hij harder moet zuigen om er drinken door te krijgen, maar zodra het drinken loopt, gaat het makkelijker. Hij lekt niet en dat is ook super fijn, want gooien met je drinken is natuurlijk erg leuk, haha!

Drankje?
Zaterdag was een drukke dag. We hadden 2 verjaardagen. We waren beetje heen en weer aan het rijden, maar het was enorm gezellig :-).

De avond heb ik voor mijzelf genomen, haha! Ik had samen met een vriendin afgesproken om een drankje te doen in de stad. Het was erg gezellig, want het was ook jazz in duketown.

Rond half 9 zaten we op het terasje. Eerst buiten, maar snel wilde we naar binnen. De wind was toch harder en frisser dan verwacht, of nou ja, gehoopt.

Een andere vriendin van ons wilde graag opstap en die is rond 11 uur naar ons toe gekomen en heeft nog een drankje mee gedaan. Wij waren van plan om dan eventjes mee te gaan naar de carousel en dan was het plan dat we naar huis gingen. Maar uiteindelijk was het wel erg gezellig en waren we met z’n drietjes bij de taverne beland en hebben we daar nog even gedanst. Het was erg gezellig en we waren drie niet van plan om het super laat te maken.

Het was enorm fijn en leuk om even zo’n avondje uit te zijn geweest met meiden waar ik lekker mijzelf kan zijn en lekker gek kan dansen. We waren echt met z’n drietjes en de rest om ons heen deed er gewoon niet toe, heerlijk om in zo’n “bubbel” te zitten :-).

Q&A
Om te beginnen wil ik uitleggen wat het is. Eigenlijk is het heel simp, want de Q staat voor ‘Question’ en de A staat voor ‘Answer’. Dus eigenlijk is het dat mensen vragen mogen stellen en ik antwoord geef.

Een tijdje geleden heb ik op mijn social media ook al aan mensen gevraagd of ze vragen hebben over mij, over Benjamin, over moederschap of over iets anders (het mag van alles zijn). Ik heb al een aantal vragen mogen ontvangen. Daarom wil ik ook hier weer vragen of er vragen zijn aan mij?

Mijn plan is om al die vragen op te schrijven en er eerlijk antwoord oo te geven in een filmpje.

Dus laat in de comments zeker wat vragen achter :-).

Night night
Een hele fijne “zondag” AKA maandagavond gewenst. Geniet van de avond en de mooie week die gaat komen. Maak er weet wat moois, gezelligs en onvergetelijks van!

Liefs,
Xo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yara, Martin & Benjamin

Up ↑