Week 47 – Aapje

Buiten op het balkon van mijn tante!

Hee lieve lezers,

Weer een week voorbij.. ik moet zeggen dat de weken echt voorbij vliegen! Benjamin is vandaag 11 maandjes en dat is een heel ding (vind ik). Over 1 maand wordt hij al 1 jaar! Dan is m’n baby geen baby meer.

Werk
Omdat het afgelopen week erg goed ging met het ochtend dutje en het middag dutje, wilde ik graag proberen om Benjamin ook op bed te leggen op het werk. We hebben er een camping bedje staan en ik neem dan van alles mee.

Omdat ik Benjamin mee neem naar werk, is dit wel ideaal. Ik hoeft niet meer snel tussen zijn dutjes door hard te gaan werken. Ik heb nu net wat meer tijd en ik kan zo rustig aan doen. Dat is erg fijn.

Gelukkig gaat het ook best goed om Benjamin op het werk te laten slapen :-). Zo komt Benjamin aan zijn rust en kunnen we samen naar werk en zo lekker op pad zijn.

Mama
Sinds een tijdje is Benjamin erg bezig met zichzelf duidelijk te maken met klanken en soms probeert hij ook worden, maar dat gaat nog niet super goed. Hij doet enorm z’n best, maar raakt wel gefrustreerd, of boos zelfs, als het niet lukt zoals hij zou willen.

Heel de dag door is hij aan het “kletsen” erg leuk en gezellig, vind ik :-). Nu zegt hij vaak ‘hebben’ en ‘’mama’. Maar ik heb vooral het idee dat als hij het woord ‘mama’ zegt, hij bedoeld dat hij eten wil, haha!

Ik probeer vaak wel, als hij ‘mama’ zegt hem te belonen, doormiddel van blij doen. Zodat hij in de gaten heeft dat ik reageer bij het woord ‘mama’. Maar uiteindelijk komt dat helemaal goed!

Een grootte opstap? Nee hoor, daar klim ik gewoon makkelijk overheen.

BINGO!
“Benjamin, dat mag niet.” Hij kijkt me aan en met het andere handje, wat ik misschien niet zie, toch nog even aan de kabel trekken. Hij lacht naar me en doet het alsnog. “Mama, ik wil gewoon kijken hoe ver ik kan gaan.” En oja! “Als ik weet waar de hoe ver ik mag gaan, ga ik toch nog even iets verder, mama.” Hahaha! Kinderen, heerlijk! Maar hij weet wel wanneer het echt klaar is. Hij legt zijn hoofd neer (op de grond, op de tafel, in bed) en huilt zachtjes. Hij kijkt me aan en dan is het goed. “Mama, nu weet ik wanneer het echt klaar is!”

Benjamin begrijpt steeds meer. Hij heeft zelfs in de gaten wanneer iemand het tegen hem heeft, zonder dat je z’n naam noemt. Zo leuk dat het besef steeds meer komt :-).

Met het verkeerde been wakker geworden!
Dit zeg ik, omdat hij nog niet met het verkeerde been uit bed kan stappen. Hij kan nog helemaal niet uit bed stappen, haha!

Afgelopen zaterdag ochtend was het feest! Voor 9 uur ‘s morgens had ik al 3 poepluiers te pakken. Maar dat is niet zo erg. Maar niks was goed, echt helemaal niks. Benjamin wilde niet bij me zitten, wilde niet spelen, niet in z’n stoel, niet eten, niet drinken, gewoon echt niks. Hij was gewoon echt boos. Maar ik heb geen idee waarom hij boos was.

Zo heeft hij ook een nieuw “bozig”-huiltje. Het is best schattig, mar na een uur ben je het wel een beetje beu, haha! Ik had hem nog in bed gedaan voor een ochtend dutje, hij had toen nog goed drie kwartier geslapen. Ik dacht echt dat dat zou helpen. Maar nog steeds, niks was goed.

Ik was al best moe, de ochtenden beginnen om half 6. Eerst de fles en dan lekker spelen. Ik moet wel eerlijk zeggen dat hij wel een goed half uur te vermaken is met een filmpje van “het zandkasteel aan zee” op youtube. Maar hij is dan eigenlijk gewoon moe, maar hij wil dan gewoon niet verder slapen.

Gelukkig was Martin om 1200 weer thuis, zo kon ik ook even wat dingen opruimen en eventjes Benjamin aan Martin geven. Die middag hadden we feest, dus dat was heel fijn. Benjamin kon dan lekker in de auto slapen en op feest kon hij lekker met z’n neefje en nichtjes spelen! Dat vind hij heel leuk. Ik denk dat Benjamin meer wil doen; meer will zeggen en anders wil spelen. En dit kon dus ook :-). De terug weg naar huis was wat minder. Hij wilde eigenlijk verder spelen en dus totaal niet in de autostoel zitten. Dus dat was een pittige rit naar huis. Of nou ja, vooral een lawaaierige weg terug. Ik kon er wel een soort van om lachen eigenlijk, haha!

Dit was gewoon typisch zo’n dag van: ik wil alles doen! Ik wil kijken hoe ver ik kan gaan bij mama en als ik de grens gevonden heb, ga ik daar nog even lekker over heen. Dit doet hij dan tot dat hij zichzelf in de weg gaat zitten en dat is dan wel sneu. Maar hij heeft iniedergeval lekker kunnen spelen en toch even kunnen doen wat hij leuk vind, zonder gefrustreerd of boos te worden.

Op de draaimolen tijdens familiedag

Maar het is wel iets wat bij zijn “leeftijd” hoort, want hij is zeker zo ondeugend als een aapje, haha! Dat klauteren en klimmen kan hij namelijk ook als een van de beste. Wel heel leuk dat hij zo ondernemend is hoor.

Night night
Vandaag hebben we een hele leuke dag gehad. We zijn langs mijn vader gegaan, langs mijn stiefvader en ‘s middags hadden we familiedag van m’n vriend. Dus was helemaal geslaagd. Nu zijn we onderweg naar huis.

Benjamin lag netjes om 1900 in bed (bij m’n schoonzus). Hij is slapend in de autostoel gezet en slaapt nog. Strakjes als we thuis zijn, leg ik hem slapend over in z’n bedje en dan mag hij morgen weer naar de kindjes!

Hele fijne avond en geniet nog lekker van de avond :-).

Liefs,
Xo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yara, Martin & Benjamin

Up ↑