Week 50 – Een frisse week

Knuffelen met mijn kleine schat

Lieve lezers,

Om te beginnen wil ik graag vertellen dat de blogpost van zondag verplaatst gaat worden naar iedere maandag. Dit komt, omdat ik het in het weekend vaak druk heb. Een verjaardag, een feestje, een ditje en een datje dat er opeens tussen door komt. Ik denk dat jullie het wel kennen !

Deze week ging eigenlijk best goed. De maandag vond ik nog wel pittig. Ik zat er echt even helemaal door heen en ik brak even, emotioneel gezien. Het was best zwaar, die avonden dat Benjamin niet wilde slapen. Maar niet alleen de avonden, ook de middagen niet.

We hebben iniedergeval besloten dat we geen ochtend dutje meer doen. Nu word Benjamin rond 0600 wakker, krijgt de fles en slaapt dan nog tot 0900/1000 uur uit. Daarna begint onze dag. Zijn middag dutje doe ik na de lunch, dat betekend rond 1300 uur.

Kipjes aaien

weet je dat het te maken zou kunnen hebben met het doorkomen van de tanden, dat Benjamin zo’n lastige tijd had? (Dit hoorde ik van een andere moeder. Zij herkende de klachten en vertelde dat de vermoeidheid, overgeven, niet willen slapen, etc. bij haar dochtertje te maken had met de tandjes).

Weet je dat het zou kunnen dat Benjamin al eerder in zijn sprongetje zat?

Weet je dat heel veel kindjes rond de 11 maanden in deze lastig tijd zitten? Meestal gaan ze weer beter slapen zodra ze kunnen lopen.

Maar… het is allemaal weer goed gekomen. Ik lees Benjamin ‘s avonds voor het slapen gaan een boekje voor. Ik houd z’n handje dan vast en zodra ik zie/merk dat hij inslaap is gevallen, laat ik zijn handje los. Ondertussen lees ik nog wel door. Dit zodat hij (denk ik) minder in de gaten heeft dat ik heb los gelaten en niet ook nog eens mijn stem weg is. Maar ik moet wel zeggen, als ik een boekje voor lees, heb ik al wel het muziekje van de foon aan staan.

misschien toch een poesje… papa?

Benjamin is nu eigenlijk onwijs vrolijk. De ochtenden vindt Benjamin vaak wat lastiger en gaan ook moeizaam, maar bij hem is het gewoon even een kwestie van wakker worden. Daarom probeer ik samen met hem nog even lekker in bed te liggen en wat te knuffelen.

Benjamin laat goed merken als hij het beu is en actie wil gaan ondernemen. Dan kleed ik mij aan, daarna Benjamin en gaan we naar beneden :-).

Ondanks er van alles geregeld werd de laatste dagen, Martin die gisteren jarig was, de verjaardag van Benjamin en het verjaardagsfeest van ons drietjes, heb ik iets leuks in gedachten. Ik wil eigenlijk nog niet helemaal los laten wat het is, maar jullie weten dat ik het iniedergeval erg leuk vind om te schrijven. Ik zou ook graag met mijn verhaal, hoe ik ik ben geworden, andere mensen willen helpen…. meer ga ik er nog niet over zeggen. Nog 1 ding, het kan wel eventjes duren voordat het helemaal daadwerkelijk zo ver is.

Ik vertelde trouwens over een deuk weekend. Nou dat was het zeker. Vrijdag ben ik met 4 vriendinnetjes naar TREK geweest. Een foodtruck festival in Den Bosch. Het was super gezellig. Daarna zijn we nog eventjes de stad in geweest, maar om 0130 was ik alweer thuis, dus redelijk op tijd.

Zaterdag ochtend hebben Benjamin en ik het rustig aangedaan, terwijl Martin aan het werk was. De middag zijn we na Benjamin zijn dutje naar Den Bosch gereden voor een kraamcadeau en daarna op verjaardag bij mijn neefje.

met een leentrui, want het was frisjes

Zondag ochtend zijn we op kraamvisite geweest bij familie van mij. Onwijs gek, niet te geloven dat Benjamin ook zo klein is geweest als het babytje waar we waren. Maar wat was het een mooi mannetje. Rond 1100 waren we terug en hebben Martin, Benjamin en ik nog even wat boodschappen gedaan voor de bbq. Eenmaal thuis heb ik Benjamin op bed gelegd en zijn wij de tuin nog even wezen doen, alles klaar zetten, etc. Benjamin werd paar keer wakker. Eerst door de buren en daarna nog een keer door kinderen die buiten aan het gillen waren. Benjamin was altijd een diepe slaper, maar de laatste tijd wat minder.

Ik heb hem 2 keer terug gelegd en zo heeft hij in totaal toch nog 75 minuten geslapen. Niet slecht, want meestal slaapt Benjamin maar een half uurtje. Dus ik was best tevreden op de manier hoe we het gedaan hadden.

Ik ben zelf nog hard bezig met Insanity. Ik vind het steeds minder pittig worden en vind het ook oprecht leuk. Wel heb ik 2 dagen geskipt (ipv. 1 dag dat gebruikelijk is per week), vawege het weekend.

Ik vind Insanity echt super top en gaaf en ben het zeker van plan om het vol te gaan houden! Maar ik heb wel gezegd dat ik het op mijn tempo doe. Ik neem 2 dagen een day-off ipv 1, vanwege het weekend. Als ik bijvoorbeeld een rustige dag heb in het weekend, dan doe ik hem wel, maar ik ga er niet om heen lopen stressen.

En ja, het gaat mij niet echt om de kilo’s, maar juist om het resultaat van mijn lichaam. Ik wil er sterker uit komen, fitter, wat strakker en vooral trots!

Voor nu, een hele fijne avond en tot volgende week.

Liefs,
Xo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yara, Martin & Benjamin

Up ↑