Week 53 – Same old, Same new

Saampjes wakker worden

Lieve lezers,

Vorige week heb ik jullie verteld dat ik graag Nederland steeds meer wil gaan ontdekken. Ik ben net even bezig geweest met mijn lijstje op volgorde zetten van alle kilometers. Ik vond het nog best lastig. Ik wil namelijk veel plekken bezoeken, maar omdat sommige plekken ver rijden zijn, vind ik het wel belangrijk dat het een dagbesteding kan zijn. Dus heb ik al wat dingen van mijn lijstje afgeschrapt, helaas. Ik heb ook nog niet alles heel goed bekeken, maar dat ga ik een andere keer doen.

Nummer 1.
Afgelopen zondag zijn wij, met zijn drietjes, naar de Vresselse bossen gegaan. Wij hebben daar een route gelopen (de Vresselse Route) die 11,5km was. Wij hebben er 3 uur opgelopen inclusief onderbreking. Ik vond het super leuk en erg mooi!

Benjamin zat in de draagzak achterop de rug van Martin. Benjamin heeft het ook erg goed gedaan en heeft veel gelachen en “gekletst”. We hebben ook nog even geluncht op een bankje, zijn luier verschoond en toen viel hij lekker in slaap.

Het was een prachtige wandeling. En het weer zat natuurlijk ook enorm mee. Het gaf wel aan dat het heel de dag zou gaan regenen, dus wij hadden wel een paraplu bij ons, regenjas en regenhoes voor de draagzak, maar gelukkig hebben we niks tevoorschijn hoeven te halen.

Af en toe liepen we door een woonwijk heen of meer in de bewoonde wereld. Dit waren natuurlijk de wat minder mooie stukjes, maar ook dat is zo even er tussendoor wel fijn.

Het meeste was wel in een bos of ergens achteraf.

Er was zelfs een wandelroute langs de A50. Ik heb nooit geweten dat daar echt een wandelroute was. Super leuk en grappig, natuurlijk.

Wij zijn ’s morgens rond 1100uur vertrokken en waren rond 1500uur terug. Het is zeker een aanrader (voor als je van wandelen houdt). Ik had mij wel een beetje vergist in mijn schoenen, haha. Ik had gewoon mijn Adiddas-jes aan, maar het was prettiger geweest als ik mijn Timberlands aan had gedaan.

Dit was ons eerste uitje en ook nog eens lekker dichtbij. Nooit geweten dat het zo mooi en groot was in Sint-Oedenrode zeg! Ik heb mijn ogen zeker uitgekeken. Er was zelfs een stuk dat je door een poortje kon (dit betreed je wel op eigen risico) waar koeien los liepen, erg leuk! Ook zagen wij veel mensen met hun honden, dus ook zeker geschikt om je hond mee te nemen :-).

Potty!
Al een hele tijd geleden hebben wij een potje gekocht voor Benjamin. Een super leuke walvis in het mint. Hij is enorm schattig en ik vond het belangrijk dat we hem op tijd in huis hadden. Hij stond dan wel gewoon beneden tegen de muur aan, zonder enige functie. Maar Benjamin heeft er veel mee gespeeld. Dit heb ik puur gedaan zodat het niet in eens een vreemd ding is waar hij dadelijk op moet gaan zitten.

Zo af en toe zette ik Benjamin dat wel op het potje, gewoon met zijn kleren aan. Op het begin vond hij het niks en snapte hij er niks van. Want stil zitten, nee nee! Maar na een paar keer Benjamin op het potje te hebben gezet, vond hij het wel grappig en bleef hij wel even zitten.

Sinds Zaterdag ochtend heb ik het geprobeerd om zonder kleren te doen. Of nou ja, zonder luier. Ik zet hem er ’s morgens, ’s middags en ’s avonds een keer op het potje. Voor ons is het ook even uitzoeken wat zijn plas en poep ritmes zijn, haha.

Zondag ochtend had ik hem op het potje gezet, alweer. Tuurlijk verwacht je er nog niet te veel van. Gisteren (zaterdag) had hij niks gedaan op het potje en het besef is er ook nog niet. Maar opeens deed hij een plasje. Ik was natuurlijk dolblij en liet dat ook zeker merken. Benjamin kon er om lachen, maar had niet echt een idee (volgens mij?).

Vanmorgen heb ik het weer gedaan. Ik merkte aan Benjamin dat hij moest poepen. Ik keek even in de luier, maar zag niks. Ik heb zijn luier uit gedaan en hem rustig op het potje gezet. Hij boog voorover en ja hoor, een poepje. Nou, eigenlijk was het een hele drol, gelukkig zat deze niet in de luier HAHAHA. Maar na het poepen plaste hij ook nog. WAUW! Wat een prestatie! Ik natuurlijk helemaal blij en leuk doen tegen Benjamin. Ik haalde hem van het potje af en deed zijn billen af met een doekje.

Ik heb Benjamin zijn drol ook laten zien, maar hij wilde er vooral met zijn handen in, haha. Wat geweldig! Tuurlijk zal hij dit niet echt beseffen, maar het idee dat het eng is of spannend, is er gelukkig niet en hij kan het gewoon laten gaan. Uiteindelijk gaat hij het inzien en aangeven zodra hij moet poepen en/of plassen.

Ik vond het wel grappig dat hij goed liet merken dat hij klaar was met zijn behoefte, haha! Ik voelde mij zo’n troste moeder. Hoe blij je kunt zijn met een drol, haha, onbegrijpelijk.

Groetjes!
Het was me weer een week zeg. Ik ben blij dat ik kan zeggen dat het middag slapen beter gaat bij Benjamin. We zijn veel bij mijn schoonzus geweest en hebben daar lekker gezwommen. Als ik hem daar op bed legde om een middagdutje te doen, sliep hij ruim 1,5uur. Helaas is het de laatste tijd in de avond wat slechter, maar volgens mij is zijn sprongetje bijna voorbij en heeft hij even last van de laatste dingen. Of het kan ook zijn dat hij weer last heeft van zijn tanden. Maar wat het ook is, hij is verder erg vrolijk, leuk, lief, boevig en mooi.

Ohja, hij had trouwens de waterpokken. Ik ben eigenlijk wel blij dat hij ze nu gehad heeft. Ze zijn allemaal aan het indrogen en heeft er geen last van gehad. Na 1 jaar kan een kindje het ook niet meer terug krijgen. Voor 1 jaar kunnen ze, hoeft niet, het nog een keer krijgen.

In ieder geval, alles is goed en we genieten vol op! Hopelijk jullie ook en tot volgende week.

Liefs,

Xo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yara, Martin & Benjamin

Up ↑